Anna, bekräftad diagnos

Jag är 1 av 10. Jag är 42 år gammal, på en toalett på avdelning 14. Jag blev inlagd igår för jag har endometrios. Varför ser jag ändå rätt glad? Jo, för i höstas när jag fick ny läkare på kvinnokliniken fick jag äntligen en vårdplan för akuta skov inskrivet i journalen. Ca 8 år efter min diagnos. Sen mina första symptom har jag sökt hjälp men inte varit säker på att få hjälp. Jag har ibland blivit hemskickad med två alvedon. Ibland har jag fått smärtlindring men sen fått åka hem. Jag har också blivit inlagd men inte fått någon smärtlindring alls..? Jag har inte varit inlagd över natten sen 2019 men denna gång behövde jag det. Jag har blivit så väl omhändertagen både på gynakuten och avdelning. Av min endometrios har jag varje dag molande värk långt ner i magen. Vid skov ändras värken till kramper som liknar födselvärkar, trängningar och en förlamande trötthet + lite andra besvär. Jag har opererat ut äggstockarna och äggledarna men har livmodern kvar.

Jag är i klimakteriet och har fortfarande endometrios.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: