Camilla, bekräftad diagnos

8 år tog det innan någon tog mig på allvar. ”Du kan inte ha så ont som du säger att du har”, ”Du kanske ska träffa en psykolog istället”, ”ta en Alvedon så ska du se att du mår bättre”, ”Det gör ont att vara kvinna”, ”Du kanske bara helt enkelt får lära dig att leva med detta”. Alla dessa citat är uttalanden som läkare, gynekologer och ungdomsmottagningen har bemött mina rop på hjälp med. Alla dessa uttalanden har cirkulerat i mitt huvud varje gång jag har stått på alla 4 och skrikit av smärta. Jag började själv tvivla på mig själv. Började tro att all denna smärta faktiskt bara fanns i mitt huvud. Men efter 8 år av smärta och en massa besök på gynakuten så var det äntligen någon som faktiskt lyssnade på mig. 8 år av att bli misstrodd och förminskad är inte okej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: