Johanna, bekräftad diagnos

Min erfarenhet av att växa upp med endometrios går nog inte att beskriva. Konstant smärta, toabesök ofta, vaknade på nätterna och spydde i sängen, urinvägsinfektion, förstoppad, humörsvängningar/ deprimerad, svårt i skolan, ingen förstod hur min smärta kunde vara så stark när ingen annan varit med om detta tidigare, slutade nästan tro på mig själv och att jag var överkänslig. Listan kan göras mycket längre. I dagsläget så är min endometrios någorlunda kontrollerad efter 11 år med smärtan, jag fyller 24 år nu i juni. Fick operation (laparoskopi) och diagnos för 3 år sedan. Idag har jag en helt annan förståelse varför mina år innan diagnos varit som de varit. Att man stod ut vart man än befann sig och bara fick ta det, som ingenting. För framtida tjejer som växer upp och hemskt nog får denhär sjukdomen endometrios så hoppas jag på att dem kan få hjälp mycket fortare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: